Annonse
04:00 - 11. juli 2003

Hvorfor jeg nekter å hate Pia Kjærsgaard

“Hun står sterkere enn noensinne. Så hvorfor smiler aldri Pia Kjærsgaard? “

Annonse

Jeg hater ikke lederen av Dansk Folkeparti. Jeg forakter henne heller ikke. Jeg har vondt av Pia Kjærsgaard.

Det har hun selv også, men det er ikke derfor jeg har det. Jeg har vondt av Pia Kjærsgaard fordi jeg har vondt av alle som blir brukt i et spill de ikke forstår, og som til slutt vil ødelegge dem.

Hvorfor smiler ikke Pia Kjærsgaard? Hun har jo all mulig grunn. Hun er Danmarks mest innflytelsesrike politiker, selv om hun ikke sitter i regjeringen. Partiet hennes er blitt en maktfaktor. Ingen kommer utenom, verken på Christiansborg eller på arbeidsmarkedet, hvor selv det mektige LO bøyer seg og samarbeider. Fjernsynsnyhetene går neppe uten et intervju. Hennes plass i historien er sikret. Så hvorfor smiler hun ikke?Det er to grunner til at Pia Kjærsgaard ikke smiler. Den ene er strategisk. Hun har gjort felles sak med det danske folk og sverget ikke å gi opp før den siste muslim er kastet ut av landet, og den siste ledige tomt bebygget med et sykehus. Hun har identifisert to onder som hjemsøker danskene og gjør vår tilværelse utålelig: Muslimer på dansk jord og mangelen på sykehusplasser. Selv bor Pia Kjærsgaard i Københavns muslimfrie forstad Gentofte og står neppe nederst på noen venteliste. Likevel kan hun ikke tillate seg å smile, for et smil ville være et forræderi mot det Danmark hun deler et skjebnefellesskap med, og som ennå ikke har opplevd befrielsen. Det finnes ikke noe å smile av, så lenge det ligger muslimer i de sykehussengene det burde være en dansk menneskerettighet å ha monopol på. Derfor er denne munnen som ligner hardt vridd vaskeklut blitt Pia Kjærsgaards varemerke. Den er vår garanti for at hennes solidaritet er med oss. Den dagen vi blir befridd, skal vi skjønne det fordi Pia smiler igjen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.