Annonse
04:00 - 11. juli 2003

Feminisme på trykk

”- Det er nødvendig med en kritikk av de fredsivrende, smyg-sexistiske venstreside-gutta som er så jævlig beleste, sier Marian Bergroth i det feministiske tidsskriftet bang. “

Annonse

– På den ene siden ønsker man selvsagt at kjønnsforskjeller skal være uinteressante. Samtidig er det fortsatt et poeng i å agere som gruppe og løfte frem kvinner, sier Marian Bergroth, medlem i bangs idealistiske redaksjon. Det Stockholm-baserte tidsskriftet forholder seg til et grunnleggende, feministisk dilemma gjennom å ivareta dobbeltheten. Men bang vegrer seg ikke for å erklære seg feministisk.

– bang belyser kjønn og makt på ulike måter. I et postmodernistisk perspektiv eller i et mer tradisjonelt likestillingsperspektiv.

I magasinsjappa som er atskilt med en glassvegg fra kaffebaren på Søder står siste nummer utstilt i vinduet med fargesterke, glansede forsider. Tidsskriftet har eksistert siden 1991og har i dag tre lønnede redaktører og et opplag på 7200 eksemplarer.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse