Annonse
04:00 - 04. april 2003

Apropos Bakverk mot krig. Eller for.

Annonse

Ifølge den alltid pålitelige, amerikanske nyhetskilden The Onion, bretter den 54 år gamle Janet Sensenbrenner opp ermene hver eneste gang USA sysler med en eller annen invasjon, stiller seg på kjøkkenet og visper sammen et av sine berømte bakverk. Denne gangen er det War Pie, som hun selv foretrekker å servere ovnsvarm med en kule vaniljeis, «but it tastes just as good with a tall glass of milk or a cup of coffee».

Hun planlegger å ta med seg krigspaien med den nydelige sprø skorpen til kontoret i Cedar County Clerks Office, hvor hun arbeider som sekretær. Akkurat som hun gjorde under invasjonen av Afghanistan i oktober 2001. Kollegene hennes sier paien er så mektig at de hadde ikke kunnet spise noe slikt hver dag, men at det er greit å se gjennom fingrene når det gjelder kalorier hver gang USAr Irak, Afghanistan, Bosnia, Kosovo, Sudan, eller, ja, hvor som helst. Familietradisjonen startet da ektemannen tok med seg Luftangrep-over-Libya-vafler til sine kolleger i 1985, og har siden rukket å bli mektig populær.

Poenget er at også vi kvinner spiller en rolle når verden er i krig. Enten vi nå er for eller mot. Av alle argumenter jeg har hørt brukt de siste månedene i den ene eller annen retning, er kvinneargumentet det aller beste. Det kan brukes på absolutt alle områder. Hold motet oppe hos de krigende, unge menn, eller skrik ut om våre barns lidelser. Et universalargument. Det er bedre enn Gud. Gud er tross alt kjent som en ganske humørsyk fyr, mens det kvinnelige moderinstinkt er en universell og vidunderlig, uselvisk kraft. Moder Jord stiller seg på tvers av politiske skillelinjer, landegrenser og generasjonskløfter.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse