Annonse
04:00 - 07. februar 2003

Kultursjefenes overmann

“Åtte byer sikler etter å arrangere Bylarm i 2004, men når daglig leder Erlend Mogård-Larsen nå vil utvide festivalen til et internasjonalt bransjetreff kan flere av søkerne bli et nummer for små. “

Annonse

Da ni venner og bekjente fra musikkbransjen og omegn kom opp med ideen om en årlig bransjefestival i 1997 hadde de ingen anelse om at norske byer ville stå i kø for å arrangere Bylarm. Når tidenes sjette Bylarm arrangeres i Trondheim 13. – 16. februar, har allerede Molde, Haugesund, Lillehammer, Tønsberg, Bodø, Bergen, Stavanger og Tromsø meldt seg på i kampen om Bylarm 2004. Hvordan ble et bransjetreff den våte drømmen for kommunale kultursjefer Norge rundt?

– Den første Bylarm i Trondheim 1998 var opprinnelig tenkt som et enkeltstående arrangement, men musikkbransjen ønsket at vi skulle drive konseptet videre. Like etter fikk masse søknader fra villige arrangørbyer, og interessen er lett å forstå. For en by er et Bylarm-arrangement en relativ liten investering som generer veldig mye energi, og byene ser utvilsomt potensialet i å presentere sine musikalske sønner og døtre på denne måten, forteller Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i Bylarm.Han kom til Oslo fra Nord-Norge i 1990, og spilte da i band som Ræva Rockers og Jungle Medics. Siden ingen ville satse på verken plater eller konserter med disse ble selskapet Zone Productions stiftet i 1992, og det var her Mogård-Larsen arbeidet da frøene til Bylarm ble sådd fem år senere. I dag er han daglig leder i management- og bookingbyrået Bureau Storm, som har artister som Gåte, Bigbang og Jaga Jazzist i porteføljen. Og nå som Bylarm er etablert som nasjonal størrelse, står verden for tur.

– Bylarm har vært et nasjonalt utstillingsvindu for nye talenter, men nå skal vi bli internasjonale. Vi har store ambisjoner om å få lokket internasjonal platebransje og musikkpresse til Bylarm i årene som kommer, og gjennom samarbeidet med Alarm-prisen får vi både vist frem helt ferske talenter og artister som er modne for en internasjonal karriere, lover Mogård-Larsen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse