Annonse
04:00 - 07. februar 2003

Kultursjefenes overmann

“Åtte byer sikler etter å arrangere Bylarm i 2004, men når daglig leder Erlend Mogård-Larsen nå vil utvide festivalen til et internasjonalt bransjetreff kan flere av søkerne bli et nummer for små. “

Annonse

Da ni venner og bekjente fra musikkbransjen og omegn kom opp med ideen om en årlig bransjefestival i 1997 hadde de ingen anelse om at norske byer ville stå i kø for å arrangere Bylarm. Når tidenes sjette Bylarm arrangeres i Trondheim 13. – 16. februar, har allerede Molde, Haugesund, Lillehammer, Tønsberg, Bodø, Bergen, Stavanger og Tromsø meldt seg på i kampen om Bylarm 2004. Hvordan ble et bransjetreff den våte drømmen for kommunale kultursjefer Norge rundt?

– Den første Bylarm i Trondheim 1998 var opprinnelig tenkt som et enkeltstående arrangement, men musikkbransjen ønsket at vi skulle drive konseptet videre. Like etter fikk masse søknader fra villige arrangørbyer, og interessen er lett å forstå. For en by er et Bylarm-arrangement en relativ liten investering som generer veldig mye energi, og byene ser utvilsomt potensialet i å presentere sine musikalske sønner og døtre på denne måten, forteller Erlend Mogård-Larsen, daglig leder i Bylarm.Han kom til Oslo fra Nord-Norge i 1990, og spilte da i band som Ræva Rockers og Jungle Medics. Siden ingen ville satse på verken plater eller konserter med disse ble selskapet Zone Productions stiftet i 1992, og det var her Mogård-Larsen arbeidet da frøene til Bylarm ble sådd fem år senere. I dag er han daglig leder i management- og bookingbyrået Bureau Storm, som har artister som Gåte, Bigbang og Jaga Jazzist i porteføljen. Og nå som Bylarm er etablert som nasjonal størrelse, står verden for tur.

– Bylarm har vært et nasjonalt utstillingsvindu for nye talenter, men nå skal vi bli internasjonale. Vi har store ambisjoner om å få lokket internasjonal platebransje og musikkpresse til Bylarm i årene som kommer, og gjennom samarbeidet med Alarm-prisen får vi både vist frem helt ferske talenter og artister som er modne for en internasjonal karriere, lover Mogård-Larsen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Alle vet at forskning bygger på forskning.»
Jeg har aldri skrevet, som Oktober hevder, at forfatterens svenske kone først fikk lese Om våren etter at romanen var utgitt.