Annonse
04:00 - 07. februar 2003

Apropos provinsialisme

Annonse

For noen uker tilbake i tid sveipa det en liten negerdebatt gjennom eteren. African Youth i Norge fant tittelen Svidd Neger i en kommende (nord)norsk film støtende. I den anledning spanderte Morgenbladets journalist Kjetil Lismoen på seg en kommentar til borgeren nord for Sinsen. (Morgenbladet 17-23 jan).

Av Lismoen får vi vite at neger ikke lenger var en nøytral betegnelse, og at om en betegnelse er støtende eller ikke kun kan defineres av den betegnelsen gjelder. At dette ikke helt har sunket inn her oppe skyldes ifølge Lismoen at det «ikke finnes svarthudede i mils omkrets». Videre: Tittelen er nok ikke rasistisk ment, men er «snarere et utslag av en provinsiell tilnærming til det flerkulturelle».

Man må gni seg i øynene og lese artikkelen i sin helhet en gang til for å tro det man leser.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse