Annonse
04:00 - 03. januar 2003

Gene Dalby

“Gene Dalby er en lyriker som av og til evner å fange en strømning eller en stemning med noen få linjer, men som deretter lener seg fornøyd tilbake for å ta en ny sup av halvliteren. “

Annonse

Angst kler meg ikke er Gene Dalbys trettende diktsamling, om man regner med Elektrisk ereksjon som han skrev sammen med Cindy Haug. Han debuterte i 1979 som «punk-poet» med dystre drabantbyskildringer og indre skrekklandskap. Noe av det første en legger merke til ved Dalbys forfatterskap er bildene, som en får en forsmak av allerede i bøkenes titler – ta for eksempel Øm ulv, Den tatoverte tungen, eller hans debutbok Linedanser på piggtråd, hvor det heter: Jeg så en mann presse en revolver

mot et barns hode

barnet var hans hjerte

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.