Annonse
04:00 - 20. desember 2002

Jakten på det møblerte hjem

“Franske Phillipe Starck lager lekne parodier, spanske Patricia Urquiola het eleganse og nederlandske Hella Jongerius kaller designen sin for skitten realisme. Kritikeren og kuratoren Patric Moreau har gjort et dypdykk ned i designens følsomme verden og vasket fram noen av tidens heteste navn. “

Annonse

Philippe StarckDet som virkelig gjorde Philippe Starck kjent var innredningen av den nå legendariske Café Costes i Paris. Dette var i 1983, og Starck hadde allerede da et stort navn innen møbeldesign.

Francois Mitterand stilte seg i køen av beundrere, og Starck fikk i oppdrag å innrede selveste Elyséepalasset. Og straks deretter kom det flere kjempeoppdrag som Paramount Hotel i New York og den biomorfe bygningen Nani-nani i Japan.

Philippe Starck begynte som designer allerede i 1969. Siden har han arbeidet som art director hos Pierre Cardin, innredet nattklubber i Paris på 70-tallet og gjort en banebrytende innsats innen den postmoderne designen både på 80- og 90-tallet. Hans produksjonskontor får i dag så forskjellige oppdrag som å designe motorsykler, klær, industrigjenstander, briller, brevåpnere og, mer kuriøst, pasta og makaroni!

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».