Annonse
04:00 - 20. desember 2002

Den angivelige liberaler

Annonse

Noen flyentusiaster hadde på fritiden arbeidet med gamle fly. Det var deres kjæreste hobby, dette å stelle flymuseet på Gardermoen. Så fikk en nordnorsk Stortingsrepresentant – jeg tror han var fra Høyre – ideen om at hvorfor ikke flytte museet til Bodø? Ja, hvorfor ikke? Og vips, så var det museet borte.

Slik er mulig i staten der rettsstatlige hensyn til enhver tid kan overprøves etter hvilket humør stortingsflertallet måtte befinne seg i. Riktignok er Stortinget en humørsyk forsamling, men én ting er ganske sikkert: Det er alltid et flertall mot Oslo-området. Slike smålige holdninger kan vi forvente av Senterpartiet, partiet som ikke engang er representert i Oslo bystyre, og som sikkert er stolt av akkurat det.

Men hva med våre liberalere? Du vet de som utgjør tyngepunktet i den sittende regjering. En grunnidé i liberal tenkning er forutsigbarhet: Man skal kjenne spillereglene på forhånd, ikke minst i det økonomiske liv.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Har vi egentlig råd til å la en stor del av elektoratet seile sin egen sjø?»