Annonse
04:00 - 20. desember 2002

De utstøttes inderlighet

Annonse

løpet av de siste ti årene har fotografen Jarle Ree reist en rekke ganger i blant annet Albania, Russland, Aserbajdsjan og Sør-Afrika. Landene er i høy grad forbundet med sosiale og økonomiske kriser, og Rees arbeider er ikke egnet til å endre dette inntrykket. Han har nemlig oppsøkt de mest marginale miljøene i disse kriserammende landene: fengsler, mentalsykehus, flyktningleirer og gettoer. Men Ree dveler ikke ved elendigheten, han gjør den ikke sensasjonell. Tvert om viser hans fotografier noe det kan være lett å glemme: At selv de mest utstøtte, fattige og fornedrede, selv sinnslidende, Aids-pasienter og friske barn som er stuet sammen på grufulle institusjoner, besitter en menneskelighet som kan være direkte påtrengende. Det er denne rest av humanitet hos de dehumaniserte Ree forsøker å fange med sine fotografier. På et høyt antall fotografier i Heartlines gjør han nettopp det. Jarle Ree

Heartlines.

Nomade, 2002

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse