Annonse
04:00 - 01. november 2002

Et fuglerede

Annonse

Så kom høsten, etter den lille vinteren, som la seg hvit rett oppå den lange sommeren.

Fra mitt kafévindu mot Sofienbergparken følger jeg tingenes uorden uten forbløffelse. Jeg blar adspredt i avisene, og fortaper meg gradvis i det som skjer utenfor de høye vinduene. De siste ukene har trærne vært mer levende enn menneskene, med sine daglige strippeshow. Da sneen falt, var trærne ennå grønne. De fleste rakk ikke å pynte seg i gult og rødt før de sto der – blottet. Et enkelt tre slapp alle bladene på en gang; på få minutter var det grønne treet nakent. Det sto der nesten pornografisk i ett døgn. Morgenen etter fant jeg et fuglerede under det største treet i parken. Nå er alle trærne nakne, og nakenheten er blitt normal.

Jeg har også hatt min egen høstfontene. Etter regnskyllet vokste dammene til sjøer ute i gaten. Fontenen var nærmest en geysir; den sprutet opp med jevne mellomrom hver gang et bilhjul satte den i bevegelse. Den gamle damen med den gamle hunden var fontenens daglige offer. Hun hyttet mot den hver gang, men fontenen var nådeløs og treffsikker.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse