Annonse
04:00 - 20. september 2002

Internasjonalt format, igjen

“Nok et norsk elektronika-konsept som har potensial langt utover den rene genremenigheten. Bare uhell kan forhindre Gisle Meyers band Ugress å gå rett inn på laget i den engelske eliteserien. “

Annonse

Det har vært en aldri så liten buzz rundt Ugress i forkant av Resound. Det ble hvisket om det neste, norske elektronika-vidunderet, nesten som en liten hype. Det er ganske gøy, fordi det i forlengelsen av dette alltid er noen som har lyst til å være negative – nettopp på grunna av at noe slik skjer. Som da VG gikk løs på Röyksopp på denne tiden i fjor, og kalte det en hype, og av den grunn mente Melody A.M. var sånn rimelig kjeldelig. Ett år etter med fortjent og vanvittig suksess til Röyksopp, og 60.000 solgte skiver i Norge fremstår vel den anmeldelsen som mildt kørka (og det virker og som VG ikke lenger helt husker den).

Sett i lys av dette er det nesten litt overraskende slikt musikkanmeldervås tilsynelatende er lagt til side, og at kritikerlauget har sett etter det musikalske hos Resound. Og bra er det, for her er det mye moro.

Platen blander seg inn i det melodiøse elektronika-landskapet, med en god miks av samplinger og rytmer. Mannen bak prosjektet, Gisle Meyer, gjør som så mange før han, plukker lyder fra obskure seksti- og søttitallsfilmer, og ditto låter fra samme periode. Det er så man bokstavlig talt kan høre gammel vinyl knitre, mens det klippes og limes groovy over dette.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse