Annonse
04:00 - 30. august 2002

Kjære Cinemateket!

Annonse

Jeg skriver dette brevet fordi jeg, etter å ha vært borte fra Cinemateket i noen år, har funnet veien til Filmens Hus. Der tingenes tekniske tilstand gjør meg bekymret. I slutten av tenårene tilbragte jeg gjerne store deler av sommerferiene på Cinemateket. Det var en god oppdragelse, der jeg lærte å elske tysk ekspresjoniststumfilm og film noir, og å hate fransk film – bortsett fra de franske filmene som alpeluefolket synes er overfladiske.

Nå som jeg er tilbake i folden, har jeg lyst til å se en del av de filmene jeg så som tenåring på nytt, med forsøksvis voksne øyne.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hellands tilnærming vil gjøre det forkastelig å kritisere en ideologi som ufornuftig.»