Annonse
04:00 - 30. august 2002

Kjære Cinemateket!

Annonse

Jeg skriver dette brevet fordi jeg, etter å ha vært borte fra Cinemateket i noen år, har funnet veien til Filmens Hus. Der tingenes tekniske tilstand gjør meg bekymret. I slutten av tenårene tilbragte jeg gjerne store deler av sommerferiene på Cinemateket. Det var en god oppdragelse, der jeg lærte å elske tysk ekspresjoniststumfilm og film noir, og å hate fransk film – bortsett fra de franske filmene som alpeluefolket synes er overfladiske.

Nå som jeg er tilbake i folden, har jeg lyst til å se en del av de filmene jeg så som tenåring på nytt, med forsøksvis voksne øyne.

 

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.