Annonse
04:00 - 07. juni 2002

Det hvite søppelets stemme

“Marshall Mathers, bedre kjent som Eminem, er ute med sin tredje plate, The Eminem Show. Nok en gang hakker han løs på sitt USA, men her blir det ikke like virkningsfullt som ved de to første anledningene. “

Annonse

Eminem er per i dag den mest populære ræpperen på kloden. Den hvite karen fra Kansas har siden debuten med The Slim Shady i 1999 vært en favoritt blant all verdens ungdom. Selvsagt er han kontroversiell, og like selvsagt er det tekstlinjer på han tredje utgivelse, The Eminem Show, som rakker ned på Tipper Gore, kona til Al Gore, og dama bak de idiotiske advarslene om at plater inneholder tekst som hun ikke synes passer for oss. Siden han ble plukket opp av nær legendariske Dr. Dre, som gjorde ham til noe mer enn bare en hvit søppelkar med ræpp-ambisjoner, har Eminem stadig vært i forskjellige former for bråk.

Med Eminem er det lett å få følelsen av at USA får som fortjent når han er en av deres mest populære artister. I all sin pubertale opptreden. Han droppet passende nok ut av skolen, vokste opp med en pillespisende og bingospillende mor, faren så han aldri noe til.

Nær sagt naturligvis har han mang en gang havnet i trøbbel både som artist og privatperson, i 2001 ble han tiltalt for ulovlig våpenbesittelse, det har vært bråk med hans nå fraskilte kone, hans siste video ble gransket av advokater fordi den parodierer bin Laden, og samtidig med at han har rakket ned på homser stilte han opp i en duett med Elton John under fjorårets Grammy. I det hele tatt er det oftest utenommusikalske elementer det skrives og snakkes om i media når fenomenet Eminem skal dekkes.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse