Annonse
04:00 - 31. mai 2002

Egoyan utfordrer Tyrkia

“Atom Egoyans siste film, Ararat, har skapt panikk langt inn i regjeringskontorene i Ankara. “

Annonse

Den best kvalifiserte skandalen under årets filmfestival i Cannes synes å være tyrkiske myndigheters frenetiske forsøk på å hindre visningen av Atom Egoyans siste film, Ararat.

Årsaken til tyrkernes sensuriver er at filmen skildrer en av det forrige århundrets angivelig største massakrer. Den skal ha funnet sted i årene mellom 1915-18, den gangen halvannen millioner armenere som levde under det ottomanske riket ble drept av tyrkiske militære og halvmilitære styrker.

Denne første visningen av Ararat i Cannes avfødte imidlertid ikke annet enn noe skuffede reaksjoner fra anmelderne. Egoyan har for første gang laget en periodefilm, var gjennomgangstonen, men han støtter seg altfor mye på dialogen og for lite på de visuelle detaljene han fra før er kjent for.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.