Annonse
04:00 - 31. mai 2002

Blair og Storbritannia: Er keiseren uten klær?

“Da Tony Blair ledet New Labour til makten langs den tredje vei for fem år siden så det ut som om han både kunne fly og gå på vannet. Nå nevnes ikke den tredje vei lenger og Blairs popularitet har styrtet. Hva har skjedd siden de euforiske maidagene i 1997? “

Annonse

Da Tony Blair ledet New Labour til makten langs den tredje vei for fem år siden så det ut som om han både kunne fly og gå på vannet. Nå nevnes ikke den tredje vei lenger og Blairs popularitet har styrtet. Hva har skjedd siden de euforiske maidagene i 1997?

«Hvem er Tony Blairs verste uvenn?» spurte den venstreliberale avisen The Guardian nylig. «Tony Blair» var svaret. Til og med den sobre avisen Financial Times har tvilt på om Blair kommer til å holde året ut som Labours leder. Det er en dristig tanke, men kjensgjerningen er at etter euforien som hersket i 1997 har Blair skuffet stort. Dette gir selvfølgelig utslag på meningsmålingene: Labours forsprang til de konservative er nå halvert, og er mindre enn noen gang siden 1997.

Det er formodentlig to årsaker til dette: Den ene er manglende politiske tiltak for å virkeliggjøre visjonene om bedre offentlig service og å minske de sosiale forskjellene. Det andre er at Labours regjering skulle være «purer than pure», «renere enn renest», i motsetning til korrupsjonen, som kjennetegnet den konservative regjeringens siste år ved makten. Labour er blitt stygt plettet, og ledende TV- og radiojournalister sørger for at den lovede «renheten» ikke blir glemt.Etter de konservatives 18 år lange regjeringsperiode var Storbritannia blitt et land med nedslitt offentlig service og dårlig fungerende offentlig transport, men med et blomstrende næringsliv.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.