Annonse
04:00 - 22. mars 2002

Bosettere i fugleperspektiv

“De israelske bosetternes strategi er tydelig når man ser Vestbredden ovenfra. Morgenbladet ble med organisasjonen Fred Nå på bosetningsobservasjon. “

Annonse

Over Vestbredden: Fotografen har fått en ny bosetning i siktet og sikrer seg bildet mens piloten krenger flyet over på siden for å gi ham et bedre overblikk. Den iskalde vinden stilner da han lukker vinduet og vender seg rundt med et smil:

– Jeg fikk det, høres stemmen hans over høytalerne.

Den israelske organisasjonen Fred Nå er på bosetningsobservasjon. De sender med jevne mellomrom ut rapporter om nye utviklinger i bosetningsområdene: hvor og hvor mye det blir bygget, informasjon om nye veianlegg og annet materiale som kan belyse den sittende regjerings politikk for de besatte områdene. Innsamlingen av opplysninger foregår blant annet ved å fotografere nye og eksisterende områder fra luften.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse