Annonse
04:00 - 08. mars 2002

Apropos Istid. Mannstid. Hva nå?

Annonse

Kvinnedagen (Scruella de Ville): Når man finner en sekundviser i senga etter at mannen er gått i dusjen, er det nok ganske sikkert ikke noe godt tegn. Kan hende er det et signal for nøyaktig hvor lite tid han trenger til å snu noe lovende til et helvete på jord.

Det er et tidsspørsmål, som så mange andre spørsmål. De sier romantikken er død. Noen forskere har klart å gjøre en mus gravid ved hjelp av en kjemisk cocktail av Gud vet hva, og man kan nesten smile ved tanken på alle de små cocktailmusungetunge damemusene, som geiper overlegent til de tredemølletråkkende mannemusene i naboburet mens de sier «Og takk til deg, mannemus, dett var dett.»

Det finnes dem som trekker dette lengre enn til museverdenen, og setter spørsmålstegn ved hvor vidt vi i det hele tatt trenger mannen mer nå. Moral- og etikkfriker har selvfølgelig fått panikk allerede. Men det har de jo alltid. Utviklingen vil gå sin gang. Og hva ville skje, om vi ble kvitt mennene, mener jeg? Det ville bli slutt på krig. I stedet ville vi ha endeløse seanser hvor de respektive regjeringer fornærmet hverandre på infamt vis, som igjen ville lede til at hele land og stater sverget på at de aldri noensinne skulle snakke med hverandre igjen.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.