Annonse
04:00 - 04. januar 2002

Den instrumentelle kulturpolitikken

Annonse

Kunst og kultur er ikke det samme. Noe forenklet kan en si at kunst er en uttrykksform som henvender seg til individets indre- og dypere dimensjoner, mens kultur dreier seg om felles normer, felles verdier, tradisjoner, livsformer, levemåter, forestillinger, og alle typer menneskelige aktiviteter. Kultur omfatter også synet på penger, fordeling av materiell goder, og muligheter for menneskelig vekst.

Fattigdom er ikke bare mangel på penger og materielle goder. Den er også manglende muligheter til menneskelig vekst, og til å leve et meningsfylt liv. Muligheter til menneskelig vekst betinger ikke alene god helse og utdanning, men også muligheter til å utvide det enkelte individs valgmuligheter.

Norge har alltid vært et flerkulturelt samfunn. I tillegg til etniske nordmenn, har samer bodd her minst like lenge som etniske nordmenn. Utover det har Norge gjennom hundrevis av år vært befolket både av kvener, tatere, og sigøynere, bare for å nevne noen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.