04:00 - 15. juni 2001

Kunstfestivalen i Lofoten 2001:

Den 7. Kunstfestivalen i Lofoten åpnet sist helg. Kjærleikens Ferjereiser viser blant annet reklameplakater med samfunnsengasjement og nitidig plast-samling.

– Temaet for festivalen er kjærlighet, sier Vibeke Sjøvoll, en av de to kuratorene som begge er hjemmefødt i Lofoten. – Tittelen er hentet fra Edvard Hoems romanklassiker fra 1974. For oss betyr ferjereisene de små skrittene man foretar, de handlingene man utfører i livet sitt. Ferjene er uhyre viktige overalt på kysten, de binder steder og folk sammen. Det passer godt på en internasjonal samtidskunstfestival i distrikts-Norge.

Med på hovedutstillingen er 12 kunstnere fra 5 ulike land. Kanadiske Ken Lum deltar med arbeidet There’s no place like home, med billboards som lyser mot én ved ankomsten til utstillingsområdet. De ser ut som en reklamekampanje der slagordmessige utsagn er satt sammen med iscenesatte portrettfotografier. De store plakatene viser i alt seks ulike personer som bruker begrepet «home» på ulike måter. En liten jente sier: «I don’t want to go home Mommy. I don’t want to go home.» På neste plakat sier en japansk mann: «I am sick of your views about immigrants. This is our home too!»

Annonse