Annonse
04:00 - 21. desember 2001

agenda

Annonse

Vinduets siste nummer (⅔ – 01) fokuserer på saklighet og usaklighet. Nummeret som er delt på midten og som følgelig bare har to framsider og ingen bakside, inneholder en rekke artikler og essay som utforsker og utfordrer det (u)saklige. Aage Borchrevink skriver om strategier i de post jugoslaviske litteraturene, Nikolaj Frobenius prøver å gripe «Uvirkelighetsvirkeligheten», Arve Kleivas spissformulerte essay bærer tittelen «tabu», mens Nils Øyvind Haagensen nærmer seg det moderne diktet gjennom en rekke notater. 11 september og UNAren er også tema, Eldrid Lunden skriver om Edith Södergran, både Lars Amund Vaage og Frode Grytten blir intervjuet og en finner selvsagt en rekke skjønnlitterære tekster, mellom annet av Ingeborg Arvola, Ola Julén. Forfatteren Olaug Nilssens essay om «nødvendigheten av å vere usakleg» er et høydepunktDe nominerte romanene til P2-lytternes romanpris for 2002 er nå klare. De nominerte er Lars Saabye Christensen: Halvbroren (Cappelen), Ragnar Hovland: Ei vinterreise (Samlaget), Øystein Lønn: I følge Sofia (Gyldendal), Anne B. Ragde: Arsenikktårnet (Tiden), Carl-Frode Tiller: Skråninga (Aschehoug) og Anne Oterholm: Tilfeldigvis begjær (Gyldendal). Oterholm ble nominert etter avstemming blant P2–lytterne på nettet, mens de andre fem er nominert av en fagjury. Prisen, som deles ut for femte gang på rad, er på 25.000 kroner og blir utdelt 02.02.02.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse