Annonse
04:00 - 14. desember 2001

Agenda

Annonse

Den palestinske forfatteren Izzat al-Ghazzawi ble denne uken tildelt Sakharov-prisen for sitt virke. al-Ghazzawi (f. 1951) er født på Vestbredden og underviser i engelsk litteratur ved Birzeit-universitetet på Vestbredden. Han har over lengre tid vært aktiv i det palestinske motstandsarbeidet. Tidligere har han også blitt tildelt Ytringsfrihetsprisen fra Norsk Forfatterforeningen i 1994. al Gahazzawis bok Gjenlyd ble gitt ut på Cappelen tidligere i år. Forlaget har tidligere også gitt ut Brev underveis – palestinske brev fra israelske fengsler (1994) og Nebo-fjellet (1997).Frans Kafkas siste kjæreste Dora Dymants inderlige essay om sitt liv med den myteomspundne forfatteren er oversatt til norsk og blir publisert i Bokvennens julenummer som nettopp er kommet ut. Arpha Behn (1640 – 1689), den første engelske kvinnelige forfatteren som levde av å skrive blir grundig presentert av Otto Ness. Jan M. Claussens essay «Å leve med bøker» er en bokelskers bekjennelse og han som alt fra kunsten å lese til hvordan man samler og behandler bøker. Videre settes det fokus på Rudolf Nilsens liv og diktning, samiske fortellertradisjoner, Bob Dyland blir lest som poet og Henry Notaker skriver om norske kokebøker.Lørdag mellom klokken 13 og 14 vil forfatterne Torgeir Rebolledo Pedersen, Aasne Linnestå og Arne Ruste lese dikt på trikkeholdeplassen på Aker Brygge. Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk kulturråd, Oslo Sporveier og Den norske Lyrikklubben.

Anne Holt ble denne uken tildelt Cappelen-prisen for sitt forfatterskap. Hun er en av det siste tiårets mest profilerte kriminalforfattere. Prisen, som ble opprettet i 1979, er på 50.000 kroner og er tidligere mellom andre tildelt Gro Dahle, Erlend Loe, Georg Johannenssen og Lars Saabye Christensen. Holts bøker er gitt ut i elleve land. Hennes siste bok heter Det som er mitt, og kom ut tidligere i høst.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».