Annonse
04:00 - 26. oktober 2001

Helt i egen by

“Brannmennene er New York og USAs nye superhelter. “

Annonse

I Central Synagogue, Midtown Manhattan er det minnehøytidelighet for den jødiske brannmannen David Weiss, som frem til 11. september arbeidet for Rescue Company Number 1, Fire Department New York City. David Weiss var en av ganske få jødiske brannmenn i New York.

Utenfor synagogen har en brannbil stanset midt i krysset Lexington Avenue og 55th Street. Fra stigen, som er tatt så langt og høyt opp som mulig, vaier det amerikanske flagget.

Hundrevis av politifolk og brannfolk i paradeuniform er til stede i de avstengte gatene. De er flere enn sivilistene, som gjennom aviser, radio og TV oppfordres til å møte opp på de daglige minnehøytidelighetene for brannfolk som omkom i World Trade Center.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.