Annonse
04:00 - 21. september 2001

Det var sopernes skyld

Annonse

Westboro Baptist Church’ forklaring på hvorfor World Trade Center blet er av de mer kuriøse. Kirken, ledet av pastor og advokat Fred Phelps, skiller seg fra andre amerikanske reaksjonære kristne kirkesamfunn gjennom sitt åpenlyse hat og avsky mot homofile. Etter hans mening er det amerikanske samfunns gradvis økende aksept av homofili noe av årsaken til at World Trade Center falt.

Pastor Phelps er kristenkonservativ kjendis i USA. Av John F. Kennedy jr. i magasinet George ble han omtalt som en av USAs 200 viktigste politiske personligheter, blant annet for hans arbeid med Al Gores første presidentkampanje i 1988.

Phelps’ politiske standpunkter er grunnet på hans reaksjonære og bokstavelige bibelfortolkning. Han hevder blant annet at amerikanske myndigheter gjennom de siste to tiårene har gått i ledtog med de homofile for å ødelegge det amerikanske samfunnet. Homofili er, i følge Westboro Baptist Church, et sammenhengende liv av uproduktiv hedonisme og orgier som vender mennesket bort fra Gud. Han beskriver dette som at homsesæd og lesbesekreter er smurt ut over flagg og land og at amerikanske myndigheter er havnet i ledtog med djevelen. TV og massemedier er styrt av de homofiles organisasjoner, hvis mål er å lede enda flere inn i praktiserende homofili.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.