Annonse
04:00 - 19. januar 2001

Natt på Manhattan

Annonse

Det står en fyr i hjørnet som jeg egentlig kjenner. Han prater med et par halvpene jenter som jeg egentlig ikke kjenner. En gang diskuterte jeg kunstteori med den ene, en annen gang hadde jeg en affære med en venninne av den andre. Vi var på hils en stund. Vi hilste like hjertelig som småunger sier unnskyld til hverandre etter pålegg fra mor og far. Nå ser vi bare avmålt på hverandre hvis blikkene våre er så uheldige å møtes.

Hvor lenge skal man hilse på venners venner som man aldri snakker med? Skal man bryte isen eller slutte å si hei? Jeg kunne gå bort og si hei. I det minste til Gunnar. Nei. Gunnar er i grunnen en halvkjedelig fyr. Jeg tror han heter Gunnar.

Musikken er for høy. Jeg blir hes av å rope inn i øret på min medbrakte kompis. Han kjeder seg. Vi prater litt om jentene som jobber i baren. De farter frem og tilbake, tapper øl, mikser drinker, kutter lime i skiver. Det menneskelige øye tiltrekkes av ting som beveger seg. Jeg hviler øynene på bartenderinner som beveger seg. De har trange topper, så korte at navlen sier tittei. De vet at de er blikkfang, derfor utstråler de travelhet og er overhodet ikke selvbevisste.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse