Annonse
04:00 - 19. januar 2001

Dum og glad

- Vorspiel, sa min venn Sting på telefonen.

Annonse

– Kom igjen, Scruella. Du kom ikke forrige fredag. Du får en ny sjanse, aller nådigst. Jeg har en mistanke om at du sitter altfor mye foran TVen.

– Jeg er så trøtt, sa jeg. Ikke verdens kuleste ting å si. Ikke akkurat noe signal om at man er ung og fri og kunstnerisk og tar livet som det kommer. Det vil si benytter en hver anledning til nattlige diskusjoner med intelligente venner med høytsvevende, men kloke argumenter brygget på absinth og afghan. Min indre bohem er nok i dvale.

Jeg forklarte Sting at vinterdepresjonen nok var over meg, jeg sover for lite og av søvnmangel blir man dum. Som så mange andre på denne delen av kloden ligger jeg i mørketiden våken og grubler til morgenavisen kommer. Så leser jeg den og sovner utmattet av Midtøsten, Atle Hamre og Dag Danielsen en gang sånn uti halvsju-draget. Jeg drømmer at jeg deler flysete med Dick Cheney og Siv Jensen, Ihne fra Robinson er flyvertinne og jeg får ikke mat, men en halv flaske billig Canepa. Joe Lieberman kommer og byr på Jaffa-appelsiner, men jeg vil ikke ha og han kaller meg terrorist. Jeg føler meg altfor sliten til å ta til motmæle, og tenker, «ja vel, så er jeg vel terrorist, da, samme kan det være», men jeg orker ikke kapre flyet. Jeg vil heller se filmen. Og vips så er jeg på Filmens Hus i Dronningens gate og der møter jeg Erlend Loe. Vi snakker hyggelig, og blir enige om å ringes i forbindelse med et prosjekt som er fantastisk, og det er bare han og jeg som kan gjennomføre det. Erlend går ned trappen og jeg blir stående utenfor Tancred-salen, og så ser jeg at Erlend river i stykker visittkortet mitt og kaster det i røykedunken uttafor. Jeg blir veldig lei meg og våkner såret. Og sliten.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse