Annonse
04:00 - 19. januar 2001

Bill Clintons ettermæle

Annonse

Denne helgen er presidentperioden over for mannen med høyt libido (begjær, kjønnsdrift). Jeg kan ikke annet enn å like ham. Bill Clinton er en karismatisk leder.

I det øyeblikk han ser deg i øynene elsker han deg – i det lille mikrosekundet han møter deg. Slike egenskaper har gode ledere. Nye Bush «stoler på folket», men Clinton elsker dem. USAs største sjarmør har over seksti prosent støtte i befolkningen – uten tvil nok til en tredje presidentperiode.

Franklin Roosewelt – Clintons forbilde – omga seg alltid med rådgivere som hjalp ham med å huske mennesker. De visket ham i øret: «Navnet er John, kona Betty. Du har spilt golf med ham» – hvoretter Roosewelt roper «Hei John! Hvordan har Betty det? Vi må spille golf igjen snart!» Retorisk folkelighet virker. Men Clinton er annerledes. Han er ærlig. For han husker faktisk folk. Alle som møter ham, tror de er hans spesielle venn. Blir du avfotografert med Bill, viser bildet presidenten med en arm rundt din kone, en arm rundt deg, og en arm rundt datteren din.Clinton tok over for gamle Bush i 1992. Demokratene og venstresiden jublet. Noe av ånden fra 60-tallet gjenoppsto. Unge mennesker befant seg plutselig i posisjon.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse