Annonse
04:00 - 20. oktober 2000

Palestina straffer hardt

Annonse

En dag i september blev den 72årige palæstinensiske pengeudlåner Mustafa Barut myrdet i sin forretning i Gaza by. Gerningsmanden blev pågrebet kort efter og blev identificeret som den 19årige Muhammed el Hawaja fra en af egnens flygtningelejre. Den unge mand havde besluttet at frarøve den gamle mand sine penge som en desperat udvej for at skaffe sig noget at spise, men situationen kom ud af kontrol og endte i rovmord.

Efter pågribelsen blev el Hawaja hurtigt stillet for den særlige statssikkerhedsdomstol og dømt til døden. Der var ingen appelmulighed, og dommen blev eksekveret ved skydning den efterfølgende morgen.

– Naturligvis var dommen rimelig, siger Muhammed, som har en forretning i det palæstinensiske Østjerusalem. – Skulle den gamle mand dø for sølle 7000 jordanske dinarer? Menneskeliv kan ikke være så lidt værd, så det var vigtigt at statuere et eksempel. Og så kan menneskerettighedsorganisationerne sige ligeså meget de vil, at vi burde have sat morderen i fængsel i stedet, men sådan er det bare ikke. Det står i Koranen, at mord skal straffes med livet.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse