Annonse
04:00 - 27. oktober 2000

Brox er nede for telling

Annonse

Ottar Brox skriver i forrige utgave av Morgenbladet at han har gitt opp å føre debatten videre fordi han mener at undertegnede er for usaklig. Det Brox reagerer på er at jeg ikke har heftet meg ved hovedintensjonen i kronikken hans fra Dagbladet i fjor, som var utgangspunktet for disputten. I stedet har jeg konsentrert meg om en sekvens der han bruker argumenter som er så «betente» at lederen for Nei til EU mener det er tvilsomt om de kan passere innenfor organisasjonens internasjonalistiske profil (jfr. Morgenbladet 1. sept. 2000)

For å unngå flere beskyldninger om usaklighet bringer jeg herved det omtalte avsnittet signert Brox i sin helhet:

«Kan en ikke i verdipluralismens navn argumentere for at det kan være et mål å ta vare på det som måtte finnes av lokale verdifellesskap? Selv om noen av oss ferdes som fisken i vatnet i og mellom alle slags samfunn, lever de aller fleste mennesker sitt liv lokalt, og mange av dem har begrenset kapasitet for å tilpasse seg til nye, kulturelt komplekse situasjoner. Verdipluralismen kan vel ikke legitimere nedbryting av levedyktige, verdi- og erkjennelsesmessig relativt homogene samfunn?»

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».