04:00 - 02. juni 2000

Når Gud er en marsboer

Engler, guder og nisser får stadig skarpere konkurranse av UFO-er og romvesner. Den danske religionshistorikeren Mikael Rothstein studerer den nye folketroen, og mener at det ikke er mindre rasjonelt å tro på flygende tallerkener enn på Gud.

UFO på film: Fra Independence Day (1996) Foto: Scanpix

Erich von Däniken mener han har beviser for at romvesner bygget pyramidene. George Adamski skildrer sin kontakt med kjærlige romvesner, og som gode farsskikkelser lot de ham få en tur i kjerra si. Rauni-Lena Luukanen kan fortelle at romvesener liker jordbæris. Og så er det alltids Gry Jannicke Jarlum…

Det er lett å le, og det er fristende å parkere de flygende tallerkenene ved siden av Elvis-kirken og andre nyåndelige gullkorn. Hvis det ikke var for at troen på UFO-er og romvesener har vokst eksplosivt siden den første UFO-observasjonen som virkelig vakte oppsikt, i 1947.

 

Annonse