Annonse
04:00 - 07. januar 2000

i løse luften Dype tanker til glede og oppmuntring

Annonse

Denne spalten er skrevet i fjor. Vi kan derfor anta at verden overlevde. Så flott! Vi klarte det. Selv er jeg i Los Angeles. Har vært der siden romjulen. Håper jeg har det bra. Englenes by skulle visstnok løsne fra fastlandet og gli ut i Stillehavet, fikk jeg opplyst før jeg dro, av en venn som liker å være informert.

Men la oss for stemningens skyld anta at alt gikk greit. Det var det vi håpet på: Måtte bare dette gå bra, vær så snill, ingen datafeil, ingen atomraketter som går amok, ingen strømbrudd og, hvis vi er ekstra heldige, ingen beinbrudd. Sko deg med brodder, trekk på en hjelm, så går nok alt bra, skal du se.

Og hva nå? IT-ekspertene har reddet fremtiden og sonet alle våre synder. Vi har beholdt vår sentralvarmede trygghet. Alt er som før, og vi er såre halvfornøyde. Jeg kan med andre ord velge å skrive om hva som helst. Jeg kan velge å ta for meg samtiden som var i fjor, siden den er identisk med samtiden som kommer i år.

ALLEREDE ABONNENT?
Begrenset sommertilbud
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Enige er vi også om at skal du bli god til å skrive, må du ikke bare skrive selv, men du må også lese mye.
Samtidig ser vi grunn til å besvare en sentral påstand som ligger til grunn for at han konkluderer med at dette er «en umulig bok».