Annonse
04:00 - 31. desember 1999

Riv opp kirkens dører

Annonse

En stor mengde mennesker av forskjellige kategorier har underskrevet på Opprop ‘99: en oppfordring til Den norske kirke om å slutte sin systematiske diskriminering av homofile. En mediafokusert kommafeil og organisatorenes kanskje litt for ukritisk holdning til noen av dem kampanjen har latt profilere seg av, kan uansett ikke redusere styrken i selve budskapet.

Opprop ‘99 retter oppmerksomheten mot et viktig symptom som viser hvor langt borte fra all virkelighet store deler av den norske såkalte kristenhet befinner seg. Når man sitter fordømmende og mener at seksualitetsspørsmålet er selve nøkkelen til frelsen, er forbindelsen brutt både til det kristne kjærlighetsbudskap og til kristendommens åndelige dimensjon.

Selvfølgelig støtter jeg Opprop ‘99. Jeg støtter også det jeg forstår som intensjonen bak slagordet deres «Gi oss en kirke alle kan tro på», selv om jeg ville foretrukket formuleringen «en kirke vi alle kan tro i, eller innenfor». For det er dét kirken skal være. En ramme, et fellesskap der hver og en kan finne seg selv og sin Gud igjen.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Roar Hagen unnlater konsekvent å forholde seg til hva forskningen på klasse egentlig går ut på.»
«Jo mindre strenge opptakskravene er, jo mindre tillit vil staten ha til medlemsvalgte stipendkomiteer.»