Annonse
04:00 - 31. desember 1999

Riv opp kirkens dører

Annonse

En stor mengde mennesker av forskjellige kategorier har underskrevet på Opprop ‘99: en oppfordring til Den norske kirke om å slutte sin systematiske diskriminering av homofile. En mediafokusert kommafeil og organisatorenes kanskje litt for ukritisk holdning til noen av dem kampanjen har latt profilere seg av, kan uansett ikke redusere styrken i selve budskapet.

Opprop ‘99 retter oppmerksomheten mot et viktig symptom som viser hvor langt borte fra all virkelighet store deler av den norske såkalte kristenhet befinner seg. Når man sitter fordømmende og mener at seksualitetsspørsmålet er selve nøkkelen til frelsen, er forbindelsen brutt både til det kristne kjærlighetsbudskap og til kristendommens åndelige dimensjon.

Selvfølgelig støtter jeg Opprop ‘99. Jeg støtter også det jeg forstår som intensjonen bak slagordet deres «Gi oss en kirke alle kan tro på», selv om jeg ville foretrukket formuleringen «en kirke vi alle kan tro i, eller innenfor». For det er dét kirken skal være. En ramme, et fellesskap der hver og en kan finne seg selv og sin Gud igjen.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.