Annonse
04:00 - 31. desember 1999

Rik og alene

Annonse

Det norske selskapet Opticom har en børsverdi på linje med Storebrand og aksjekursen har steget med over 2000 (ja, det er ingen skrivefeil) prosent de siste 12 månedene. Ennå har ingen sett et eneste produkt eller tjeneste komme ut av firmaets dører. Hva produserer de så: Drømmer om fremtidig rikdom.

Advent er forventningenes tid, det er tiden før tiden, det er forberedelsenes tid. Advent er å vente på frelseren. Hvert eneste år er det de som sier at de ikke vil bli overrasket om han kommer nå i år. Børskursene er vår tids paralleller, de speiler mer våre forventinger enn det den materielle virkeligheten, i det minste gjelder det kursen på selskaper som er knyttet til den moderne teknologien.

Den dagen Amazon tjener penger, den dagen Opticom har et produkt, den dagen Yahoo kan forsvare sin børskurs med samme inntjening, det er den dagen vi venter på. Slik blir børskursene vår tids mest subtile tegn, de bærer i seg nåden, og i kapitalismens diskurs er den ene og alene forventningen om penger.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.