Annonse
04:00 - 08. oktober 1999

Debatt

Annonse

Debatt

Det ligger god underholdning i Gaute T. Einervoll og Martin Ystenes kronikk «Naturvitenskapens århundre» i Morgenbladet 24. september 1999. Den avdekker klart noe av naturvitenskapens uttalte «problem»: hvordan bli en del av folks bevissthet ?

Ingen vil bestride naturvitenskapens rolle i utviklingen av det samfunnet vi kjenner idag og forfatterne fremfører kanskje det mest tidsaktuelle bevis for dette: mobiltelefonen! Kronikken blir derimot nærmest et patetisk salgsfremstøt på vegne av faget når forfatterene henfører hvor feil vi (les: den gemene hop) tar som handler kokebøker i stedet for naturfagbøker, som ikke kjenner vitenskapsmannen men produktet, som ikke husker Newtons lover.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Forfatterforeningen har beklaget den formen æresrettens arbeid tok.»