Annonse
04:00 - 08. oktober 1999

Debatt

Annonse

Debatt

Det ligger god underholdning i Gaute T. Einervoll og Martin Ystenes kronikk «Naturvitenskapens århundre» i Morgenbladet 24. september 1999. Den avdekker klart noe av naturvitenskapens uttalte «problem»: hvordan bli en del av folks bevissthet ?

Ingen vil bestride naturvitenskapens rolle i utviklingen av det samfunnet vi kjenner idag og forfatterne fremfører kanskje det mest tidsaktuelle bevis for dette: mobiltelefonen! Kronikken blir derimot nærmest et patetisk salgsfremstøt på vegne av faget når forfatterene henfører hvor feil vi (les: den gemene hop) tar som handler kokebøker i stedet for naturfagbøker, som ikke kjenner vitenskapsmannen men produktet, som ikke husker Newtons lover.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.