Annonse
04:00 - 08. oktober 1999

Debatt

Annonse

Debatt

Det ligger god underholdning i Gaute T. Einervoll og Martin Ystenes kronikk «Naturvitenskapens århundre» i Morgenbladet 24. september 1999. Den avdekker klart noe av naturvitenskapens uttalte «problem»: hvordan bli en del av folks bevissthet ?

Ingen vil bestride naturvitenskapens rolle i utviklingen av det samfunnet vi kjenner idag og forfatterne fremfører kanskje det mest tidsaktuelle bevis for dette: mobiltelefonen! Kronikken blir derimot nærmest et patetisk salgsfremstøt på vegne av faget når forfatterene henfører hvor feil vi (les: den gemene hop) tar som handler kokebøker i stedet for naturfagbøker, som ikke kjenner vitenskapsmannen men produktet, som ikke husker Newtons lover.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nevnte paragraf gir nemlig kun visse minoritetsgrupper, som Alis, et vern mot «dehumanisering» og andre «hatefulle ytringer».