Annonse
04:00 - 10. september 1999

filmguide 10.09.99

Annonse

Analyze this. Mafiaboss Don De Niro er på gråten, psykolog Billy Crystal vet ikke hvordan han skal diagnostisere stuten uten å såre hans maskuline forfengelighet, noe man vanligvis ikke gjør uten å måtte svare for Luca Brasi. Kulturkollisjoner og enkelte sammenblandinger av de respektive sjargongers dobbeltkoderinger med optimal uttelling. Gå og le.

Arlington Road. Hva vet du egentlig om han som forlater leiligheten sin med stresskofferten dinglende, iført grådress, hver morgen klokken ni? Tvilen kommer oss aldri tilgode i Arlington Road.

Brasils hjerte. Åpenlyst Oscar-appellerende kandidat, men for all del med et, vel: hjerte. Dessuten en fin bevegelse gjennom det brasilianske landskap fra den ubarmhjertige begynnelsen på sentralbanestasjonen i Rio: En eldre, tilsynelatende(!) kynisk svindlerske tar seg tilsynelatende(!) motvillig av et gråtende sigøynerbarn av en ung gutt etter at hans mor påkjøres av buss. Så gjenstår en humpende anekdotisk haiketur, en dårlig kamuflert skillingsvise som gjør hva den kan for å gni følelser inn i Oscar-akademiets barnehjerner. Likevel: det er renslig gjort.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.