Annonse
04:00 - 28. mai 1999

Litt av hvert, men ikke for enhver smak

Annonse

SONISK SCENE. Super-hippe Remedy fra Basement Jaxx får folk til å gå fra konseptene, enten i glede eller sinne. Av Veldig mye hype rundt denne platen, så langt i år er det ingen utgivelser som har oppnådd en slik opphaussing som Basement Jaxx’ Remedy. Det skjer jo med ujevne mellomrom at et prosjekt som er totalt ukjent for andre enn en liten klikk av spesielt interesserte tar av før den har kommet til plateforretningene, og svært ofte gjør dette at platen – logisk nok – selger langt mer enn det som er naturlig for en sak fra ukjente aktører. Det er fint, for det betyr at det er faktisk er et poeng ved å være musikkjournalist.

Samtidig kan det gi noe forvirrede resultater for noen og enhver skulle jeg tro, for en plate som Remedy er faktisk ikke noe for alle, nå er det mulig å motargumentere her, og si at leseren må kunne lese ut av anmeldelsen og intervjuene at en banebrytende houseskive ikke nødvendigvis er noe for alle, men så var det med moderne platekjøpere da. Folk bryr seg – heldigvis – fint lite om genre, og kjøper det de tror eller vet er bra, uansett.

Personlig har jeg et litt schizofrent forhold til Remedy, noen av låtene er nærmest geniale, andre er noe av det mest irriterende jeg har hørt på lenge. På diverse vorspiel i 17. mai-helgen gikk platen i høy rotasjon uansett hvor jeg var, og det var utrolig mange forskjellige reaksjoner på hva som kom ut av høyttalerne. Folk tok av på helt forskjellige låter, noen begynte spontant å gjøre danselignende bevegelser, mens andre igjen lurte på hva dette var for noe forbanna usystematisk lydtøys.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse