Annonse
04:00 - 08. januar 1999

Og nå: en liten oppsummering

Annonse

SONISK SCENE. … I det vi går løs på det siste året i dette årtusenet.

Årets kanskje største kritikeroverraskelse var amerikanske Mercury Rev, som etter en rekke år langt ute i periferien opplevde unison panegyrikk fra pressen for sin Deserter’s Song, noe av det samme skjedde med den minst like snodige gjengen Belle&Sebastian fra Skottland. Skottene kunne tidligere i høst forundret notere at The Boy With the Arab Strap befant seg godt inne på hitlistene i Norge et par uker. En annen plate som fortjent fikk glimrende omtaler var Becks lavmælte perle Mutations, denne mannen er et mer husholdt navn enn de tidligere nevnte, men helt klart like uforutsigbar. Platen er på ingen måte noen oppfølger av ‘96-utgivelsen Odelay (den er ventet i løpet av vinteren), snarere en små rar køntri-pop affere slik bare Beck kan det.

Det er litt snedig at nettopp disse tre utgivelsene fikk folk til å gå helt av hengslene, for det er liksom meningen at rocken skal være sånn lettere død, mens det er i den teknologiske retningen det virkelig skjer. Men det var ingen techno-utgivelser som helt klarte å treffe det geniale, til tross for at kapasiteter som Fatboy Slim, Chemical Brothers og Unkle-prosjektet til James Lavelle alle kom med sine bidrag. Fatboy-Cook kom til alt overmål med to utgivelser i høst, en miks -cd fra Brighton klubben The Boutique, og senere oppfølgeren til den banebrytende Fatboy-debuten Better Living Through Chemistry, partyplaten You’ve Come a Long Way Baby. En utgivelse som er full av sprøyt og tull, ganske morsom og forferdelig dansbar, men virkelig noe å gå lei av. En ting skal Norman Cook få, han lagde singelen som redaksjonen her unisont mener er årets feteste: The Rockafeller Skank. Unkle prosjektet til Mo’ Wax-gründeren Lavelle var muligens den platen i 1998 som var lengst unna å oppfylle forventningene som var stilt. Chemical Bros. miks plate var bare sånn passelig interessant. Propellerheads var interessante i to uker med Decksanddrumsandrockandroll, mens Rae&Christians Northern Sulphuric Soul hadde sine lystige øyeblikk, men også sine pompøse nedturer. Av crossover-utgivelsene var techno-blåser-rock bandet Red Snapper et høydepunkt med Making Bones.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Hun setter seg på beaten, og eier den.»