Annonse
04:00 - 08. januar 1999

Nepal - med et fatalistisk blikk

Annonse

ASIA. Nepal er at av Norges hovedsamarbeidsland i Østen. Samarbeidet er utfordrende for Norge da Nepals hierarkiske fatalistiske kastesystem ikke er det enkleste å manøvrere seg i – verken politiske, religiøst eller kulturelt. Av

Nepal er både eksotisk og fargeglad. Etter å ha tilbragt et par år i landet, unngår man ikke å bli glad i folkelivet, naturen og til en viss grad i kulturen. Men å forstå alle de sosiale mekanismene i det nepalske samfunnet tar lang tid.

Nepal er et u-land, som blant annet vil si at mesteparten av befolkningen lever i fattigdom. Men noen er rike. Svært rike. Den brå overgangen fra de som lever trygt i sin posisjon på toppen av samfunnsstigen til de som bærer sitt lodd nederst på bunnen, er ofte vanskelig å forstå.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse