Annonse
04:00 - 29. januar 1999

Morgenbladet for 75 år siden

Modeprat.

Annonse

Paa denne tid av aaret arbeider Paris under høitryk med at créere de moder, som skal lanceres, naar vaaren kommer. Imens blir det væsentlig bare mindre variationer, som præger toiletterne i de sidste vintermaaneder, prøveballoner som sendes op for at gi leverandørene en idé om hvilke retninger har chancer for at slaa an.

Et stort spørsmaal later skjørtelængden at bli. Den er jo for øieblikket saa fornuftig, at det vilde være likefrem utænkelig at man fik lov til at beholde den, eftersom sund fornuft er en ting, som moden til alle tider oftest har tat avstand fra. Faar man tilfældigvis engang en fornuftig mode, er det absolut ikke i kraft av fornuften, men av ganske utenforliggende aarsaker.

Hvad nu skjørtelængden angaar, er der to retninger – selvfølgelig diametralt motsatte – som strides om herredømmet. Den ene gaar ut paa at gjøre kjolerne længere, den anden vil ha utviklingen den motsatte vei og gjenindføre de knækorte babyskjørter fra etpar aar siden.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

«Problemet er større enn som så, og heller ikke særnorsk.»
«At klassiske kunstnere selger så godt er mer en myte enn en realitet.»