Annonse
04:00 - 08. januar 1999

filmguiden 08.01.

Annonse

1732 Høtten. Psykologisk eksotifisering av trå traurighet begynner etterhvert å utvikle seg til noe av en konvensjon i vår nasjonale avart av thrillergenren. Med sin karakteristikk av alt som kan gå galt når et lokalsamfunn havner i skyggen av E6, representerer1732 Høtten tendensen heller enn avviket. Den sentrale mordgåten får derimot en sjelden overraskende løsning, men også en løsning som sementerer Høttens problematiske status som moralsk ingenmannsland. Karin Julsruds forsøk på å etablere et semi-surrealistisk von Trier-Lynch-vakuum uanfektet av tid og øvrig rom, kveles av den tjukke, svarte granskauen som omringer Høtten; regissørens indre enfold preges snarere av ekstrem antisosial realisme.

Alle elsker Mary. Luguber kroppshumor og pen pike. Man ler og gremmer seg.

Likevel: den har et par-tre tåkrøllende morsomme scener. Det skal den ha, og det oppveier vel det meste.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.