Annonse
04:00 - 30. desember 1998

Platebransjens harakiri

Annonse

SONISK SCENE. Plateselskapenes satsninger nå i førjulstiden 1998 må være de verste noensinne. Hva er det de driver med? Prøver de å melke de siste kronene ut av oss før cd-brennere og nettet tar over? Av Ser man på hitlister nå om dagen er det ikke tvil om at vi fortsatt har altfor mye penger, dette gjelder platekjøperne, såvel som selskapene somr TV-en med spotter for helt grusomme utgivelser. Det er ingen hemmelighet at flere plateselskap sliter, og for å være helt ærlig så er det rettferdig. Ingen annen bransje er i stand til å være så forvirret over at de ikke klarer å få nye produkter til å selge, mens de kun promoterer gammelt oppgulp i form av Greatest Hits, samlinger av tjue enkelthits, eller nyutgivelser av falmede stjerner.

Når Volvo lanserer en ny modell, trykker de ikke opp 100 000 eksemplarer av 240’en og teppr mediene med at den gode gamle modellen fortsatt er den beste.

Ser man på hitlistene nå rett før jul, så er det knappest noen av bestselgerne som ikke har hatt gjentatte annonseringer på TV, et nærmest sinnssykt eksempel er en syngedame som heter Sarah Brightman. Hun er plassert høyt oppe på salgsstatistikkene, men hvem er hun? Hun vises sikkert tjue ganger i løpet av en kveld på TV2, men innslagene er så korte at man bare får med seg navnet på artist og plate, uten at det er mulig å få med seg mer enn et sekund av hvordan dette høres ut. Etter en liten spørrerunde blant musikkinteresserte venner er det forsatt ikke mye å bli klok av, men man er enig i at hun ikke er helt ung, og at hun sannsynligvis sang på Mike Oldfields gamle hit «Moonlight Shadow.» (Nei, det var Maggie Reilly. Sarah Brightman var gift med Andrew Lloyd Webber og sang i Phantom of the Opera. Red. anm.) Genialt, ikke sant?

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse