Annonse
04:00 - 30. desember 1998

filmguiden 30.12.

Annonse

1732 Høtten. Psykologisk eksotifisering av trå traurighet begynner etterhvert å utvikle seg til noe av en konvensjon i vår nasjonale avart av thrillergenren. Med sin karakteristikk av alt som kan gå galt når et lokalsamfunn havner i skyggen av E6, representerer1732 Høtten tendensen heller enn avviket. Den sentrale mordgåten får derimot en sjelden overraskende løsning, men også en løsning som sementerer Høttens problematiske status som moralsk ingenmannsland. Karin Julsruds forsøk på å etablere et semi-surrealistisk von Trier-Lynch-vakuum uanfektet av tid og øvrig rom, kveles av den tjukke, svarte granskauen som omringer Høtten; regissørens indre enfold preges snarere av ekstrem antisosial realisme.

Alle elsker Mary. Luguber kroppshumor og pen pike. Man ler og gremmer seg.

Likevel: den har et par-tre tåkrøllende morsomme scener. Det skal den ha, og det oppveier vel det meste.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse