Annonse
04:00 - 30. desember 1998

Den vidunderlige nye verden

Annonse

Vi er nå en gang slik laget, at vi bryr oss om tallmagi. Hvert nyttår grubler vi over året som har gått, og hvor det neste bærer hen.

Først noen trender for 1999: Ifølge Brands Futures Group er konspirasjonsteorier ut, og dommedagscenarioer inn, dyrs rettigheter ut og bioetikk inn, plastleker ut og treleker inn, og franc og mark er ut mens euro er inn. Vi vil foretrekke ginseng fremfor koffein, fondue fremfor pasta, te-tid fremfor kaffebarer, elitekultur foran massekultur. Så noen mer langsiktige vestlige samfunnsendringer:

Barna. I et effektivitetskrevende samfunn i endring, ønsker flere å skaffe barna den nødvendige kunnskap. Således kjøper man nå hjemmecomputere, pedagogisk programvare, og edutainment som viser testresultater for 3-åringen. Noen foretrekker også å gi barna egen hjemmeundervisning eller privatlærere. De små læres nå forretningsmessig opp i konkurransens ånd – gjerne med en CD-ROM fra SmarterKids.com.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse