Annonse
04:00 - 28. august 1998

noter Operaens frelser?

Hvem er den nye Pavarotti - den nye store verdenstenoren? Verona ga svar i juli, verden har fått en ny stjerne-tenor. Han heter Salvatore Licitra og ble født for 30 år siden i Bern av sicilianske foreldre.

Annonse

Publikum som møtte opp for å forlyste seg med opera, vin og mat på Veronas Arena var fullstendig uvitende om hva de hadde i vente. Det var som en slapp ned i det 2000 år gamle amfiteateret der det allerede i 76 år er blitt presentert kommende operastjerner for et stort og trofast publikum gjennom den berømte årlige operafestivalen.

Publikum får det de vil ha, slik er festivalen temmelig populistisk – de store verkene til Puccini og Verdi. Omkring fire millioner besøkere har lyttet til opera i Verona, det mest populære verket er selvsagt Verdis Aida som nå er fremført for 357de gang, mens Bizets Carmen ligger på annenplass med 126 forestillinger bak seg. Turandot, Tosca, Butterfly, Nabucco, Rigoletto – det er her du skal oppleve slike verk.

Salvatore Licitra er en smilende langhåret ung mann med fliret på lur som debuterte i Paris i Maskeballet under ledelse av læreren Carlo Bergonzi. Nå har hans Riccardo fortryllet ti-tusener italienske og utenlandske operaentusiaster i bel-canto-teateret.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.