Annonse
04:00 - 17. juli 1998

Jada, Beastie Boys ruler fortsatt

Annonse

SONISK SCENE. Fire år etter Ill Communication er Beastie Boys her igjen med nok en massiv plate, like variert som alltid, men litt roligere – visst funker det.Jeg husker da en kompis hadde med den gangen så ferske Beastie Boys cd’en Check Your Head på Roskilde i ‘92 (det året Danmark vant EM). Da vi satte den på tidlig om morgenen gikk det kun sekunder før diverse svensker stakk hodene ut av sine telt for å be oss om «i helvete å få av den dritten». Ikke det at det var så forferdelig uvanlig og sært å digge bandet, det var deres tredje skive og seks år etter debuten Licensed to Ill, men de var tydeligvis ikke noe for alle. Så to år etter hadde vi med en tape med Ill Communication samme sted (det året Sverige vant bronsefinalen i VM), og ingen klagde, tvert i mot. Sannsynligvis hadde alle med kassettspiller med seg nettopp denne platen. Låter som «Sabotage», «Root Down» og «Heart Attack Man» var å høre fra telt og ølkasser over hele området. Og i år var Beastie Boys et av de store (det største?) navnene på Roskilde.

Jeg var ikke på årets Roskilde og som ganske mange andre valgte jeg Quart’en, hvor Beastie Boys var det store nummeret. De var så viktige at festivalen valgte å utvide med en dag for å få de med (tre dager etter at Norge ble slått ut av VM).

Det merkes at bandet har blitt massive. Publikum spenner fra folk som ikke har nådd tenårene ennå til folk som var i tenårene da Licensed to Ill kom ut. I løpet av de fire årene siden Ill Communication kom har bandet egentlig bare blitt større, og Hello Nasty er av en slik begivenhet at diverse programmer på P3 i forkant av utgivelsen brukte det at de kom til å spille en låt fra skiva i løpet av de nærmeste fire timene som en seriøs form for egenreklame.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse