Annonse
04:00 - 24. juli 1998

Arbeid gjør fri?

Annonse

SAMFUNN. Er arbeid en velsignelse, et redskap for selvrealisering, eller er arbeidet statens sikreste kontrollredskap?

KRONIKK

I 1981 vedtok et enstemmig Storting en investeringsplan hvor en skulle satse 1,6 milliarder kroner for å redde 260 arbeidsplasser ved en aluminiumsbedrift i Tyssedal. Det innebærer at det skulle brukes 6 millioner kroner per arbeidsplass. Bedriften skulle i tillegg få kraft til 20 prosent av ordinær pris. Allikevel var det ingenting som tydet på at bedriften ville gå med økonomisk overskudd.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.