Annonse
04:00 - 05. juni 1998

Dagens kompoDagens komponist - idealist eller opportunist?

Annonse

FESTSPILL

Festspillene i Bergen og Kritikerlaget for teater, musikk og ballett tok som en del av Festspillprogrammet initiativ til et åpent debattmøte om norsk musikk i dag, med innlegg fra norske kritikere, musikkjournalister og komponister. Panelet, som bestod av Ståle Wikshåland, Tom Skjeklesæther og Rolf Wallin, kom alle med forsøk på å nyansere bildet, for ikke si sprenge det, men de fikk ikke helt gjennomslag – rammene var satt.

Det ble vist til kunstnere som av samtiden ble oppfattet som idealister og som etter tiår eller hundreår ligger på best-selgerlistene. Altså den klassiske kunstnermyten om kunstneren som har kontakt med noe forut for sin tid, som «folket» først i ettertid skjønner noe av og galskapen blir vendt til noe genialt.

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.