Annonse
04:00 - 29. mai 1998

Nye Carte Blanche-danser på Festspillene

Annonse

DANS. Nye Carte Blanche presenterer to verk – en ny koreografi av kompaniets huskoreograf, Ina Christel Johannessen og et verk fra 1995 av gjestekoreograf Kenneth Kvarnström. Festspillpremieren viste et kompani som ser ut til å være i en meget fin utvikling. Ina Christel Johannessen har nettopp fått fornyet sitt engasjement som huskoreograf og sikrer slik kompaniet en viss grad av stabilitet. Samtidig er Johannessen en koreograf som evner å se også det ikke-avklarte i sine dansere, og slik gir de en mulighet til å utvikle seg. Det at kompaniet i tillegg får muligheter til å arbeide med gjestekoreografer ser bare ut til å styrke dem.

Sport, leisure og Humphrey Bogart

Ina Christel Johannessen har utforsket kysset i sitt tredje verk for kompaniet – kysset som berøringspunkt og som temperatur. Arbeidet med et så intimt tema gjør at danserne ikke kan ta hverandres berøring som selvfølgelig; de blir ikke bare kropper for hverandre. Likevel er det et preg av letthet som er det dominerende. Og åpningssekvensen er meget underholdende – dansens lengste kyss under all verdens akrobatiske bevegelser. Tittelen på forestillingen – the useless resistance – og noe av det helhetlige språket i forestillingen er inspirert av et maleri, hvor en ser frodige mennesker leke seg mellom dynene, halvt avkledd. Dynene er lette, dyre og mange. En får følelsen av et lekefullt, lystbetont og uforpliktende tidsfordriv, hvor nettopp det utforskende står i sentrum.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse