Annonse
04:00 - 29. mai 1998

Lekende videokunst

Annonse

VIDEOKUNST. Den sveitsiske kunstneren Pipilotti Rist stiller ut sine videoer rundt om i Europa, og kan oppleves i Wien i slutten av juni. Ved hjelp av en respektløs bruk av teknisk utstyr får hun bildene til å rulle og tankene til å danse.

AV SUSANNE WEINGARTEN

Pipilotti Rist anser øyet for å være et «kamera som fungerer ved hjelp av blod» og billedrøret på tv-apparatet for å være en «flammekaster». Den sveitsiske kunstneren har ingen problemer med å omgås det tekniske utstyret som hun bruker til arbeidet sitt. Hun behandler kamera, datamaskiner, tv- og videoapparater både forsiktig – nærmest ømt – og på samme tid respektløst. På denne måten lykkes hun i å skape frekke, provoserende og esoteriske bilder.

Allerede abonnent?
Fra
189 kroner
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning.
Du får alt stoffet som er i papiravisen,
eksklusive nettsaker, eAvis
og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse