Annonse
04:00 - 03. april 1998

Postrock og retro

SONISK SCENE. Tortoise og Fu Manchu tilhører hver sin side av rocke-skalaen, førstnevnte er hypermoderne, sistnevnte står bredbent i søttitallet.

Annonse

TNT er Tortoises tredje CD siden Chicagobandet ble dannet i 1993. Deres forrige, Millions Now Living Will Never Die, gjorde dem til en favoritt blant musikere og musikkmagasiner. Forklaringen ligger muligens i at de ikke likner på noe annet, og dermed er vriene å båssette. Det er et «post» alt mulig band, noe i nærheten av eksperimentell jazz-rock, med en del techno-elementer.

Steely Dan

TNT ble laget over en ti måneders periode, og fører tankene mot fusionprosjekter hvor ikke en tone eller et anslag er tilfeldig. Nok en gang er det en typisk «musikerfavoritt» med perfekt produksjon. Albumet er vokal-fritt, mens det instrumentmessig dekker et vidt spekter, det høres stor grad ut som filmmusikk, eller i hvertfall musikk til noe, et rolig varierert bakteppe, der det eneste som er sikkert er at det ikke på noe tidspunkt er særlig støyende. Som Steely Dan uten vokal.

ALLEREDE ABONNENT?
Kjøp abonnement
Inntil 50 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Nok en gang blir klassisistene karakterisert som konservative og reaksjonære
Journalisten kunne tatt buss fra Oslo til Göteborg klokken 9.
FFAC kan ha et oppriktig ønske om å hedre søstrenes kunstsamlermor.