Annonse
04:00 - 03. april 1998

Postrock og retro

SONISK SCENE. Tortoise og Fu Manchu tilhører hver sin side av rocke-skalaen, førstnevnte er hypermoderne, sistnevnte står bredbent i søttitallet.

Annonse

TNT er Tortoises tredje CD siden Chicagobandet ble dannet i 1993. Deres forrige, Millions Now Living Will Never Die, gjorde dem til en favoritt blant musikere og musikkmagasiner. Forklaringen ligger muligens i at de ikke likner på noe annet, og dermed er vriene å båssette. Det er et «post» alt mulig band, noe i nærheten av eksperimentell jazz-rock, med en del techno-elementer.

Steely Dan

TNT ble laget over en ti måneders periode, og fører tankene mot fusionprosjekter hvor ikke en tone eller et anslag er tilfeldig. Nok en gang er det en typisk «musikerfavoritt» med perfekt produksjon. Albumet er vokal-fritt, mens det instrumentmessig dekker et vidt spekter, det høres stor grad ut som filmmusikk, eller i hvertfall musikk til noe, et rolig varierert bakteppe, der det eneste som er sikkert er at det ikke på noe tidspunkt er særlig støyende. Som Steely Dan uten vokal.

Lese mer?

— Prøv Morgenbladet —
Det er
ettertanken
som teller
Inntil 30% rabatt
Bestill her
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.